Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Kaptanpaşa Mh Darulaceze Caddesi No:14
Şişli Kolan International Hospital
Paylaş:

BEYİN TÜMÖRÜNDEN KURTULMA ŞANSI ?

Birincil beyin veya omurilik tümörü, direk olarak beynin veya omuriliğin kendisinde başlayan bir tümördür.. Bu yıl, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 23.880 yetişkin (13.720 erkek ve 10.160 kadın) hastaya, birincil beyin ve omurilik tümörü teşhisi konulmuştur.. Beyin tümörleri tüm birincil santral sinir sistemi tümörlerinin % 85 ile % 90'ını oluşturur. Birincil beyin tümörlerine ek olarak, ikincil beyin tümörleri veya beyin metastazları da vardır. Beyne en sık metastaz yapan kanserler mesane , meme , böbrek ve akciğer kanseri, lösemi, lenfoma ve melanomdur.. Türkiye’ de bir önceki yıla göre kansere yakalanan insan sayısı oldukça hızla artmaktadır..
 
Beyin ve diğer sinir sistemi kanseri, kadınlar için 10. sırada önde gelen ölüm nedenidir.. A.B.D.’de bu yıl 16.830 yetişkinin (9,490 erkek ve 7,340 kadın) birincil beyin tümöründen ve santral sinir sistemi tümörlerinden öleceği tahmin edilmektedir.. 5 yıllık sağkalım oranı, tümörün bulunmasından en az 5 yıl sonra insanların yüzde kaçının yaşadığını anlatır. Beyin tümörlü veya santral sinir sistemi tümörlü kişiler için 5 yıllık sağkalım oranı erkekler için% 34 ve kadınlar için% 36'dır. Bununla birlikte, sağkalım oranları geniş ölçüde değişir ve beyin veya omurilik tümörünün tipi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. Tanınızdan ne beklemeniz gerektiğiyle ilgili olarak doktorunuzla konuşun.. Beyin tümörü olan kişilerin hayatta kalma oranları hakkındaki istatistiklerin bir tahmin olduğunu hatırlamak önemlidir.
 
Tahmin, ABD'de bu tümörün bulunduğu kişi sayısına dayalı yıllık verilerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, uzmanlar 5 yılda bir sağkalım istatistiklerini ölçüyorlar. Bu nedenle tahmin, 5 yıldan daha kısa bir süre için daha iyi tanı veya tedavi sonuçlarını göstermeyebilir. İnsanlar bu bilgilerle ilgili soruları varsa doktorlarıyla konuşmalıdırlar. Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız