Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Kaptanpaşa Mh Darulaceze Caddesi No:14
Şişli Kolan International Hospital
MİKROCERRAHİ FITIK AMELİYATI
Paylaş:
Bel fıtığı ameliyatı için diskektomi en sık uygulanan cerrahi yöntemdir. Temel amaç fıtıklaşmanın neden olduğu sinir kökü sıkışmasını hafifletmektir.. Önceki yıllarda tek taraflı, nispeten büyük bir kesi ile cerrahi işlem gerçekleştirilmekteydi... Bu nedenle omurga cerrahisi büyük kesiler, uzun iyileşme süreleri ve ağrılı rehabilitasyon süreçleriyle anılmaktaydı...  Son yıllarda mikrodiskektomi prosedürü gibi cerrahi gelişmeler süreci oldukça iyileştirmiştir. Mikroskop ve endoskop ile büyütme ve aydınlatma sistemlerinin gelişmesiyle, çok daha küçük açıklıklardan daha iyi sonuçlar elde etmek mümkün hale gelmiştir. Ameliyat sonrası ağrı, hastanede kalış süresi ve işten ayrılma süresi kısalmıştır.. Yeni yöntemle, özel mikroskoplar kullanılarak yapılan ameliyatlar mikrocerrahi fıtık ameliyatı ya da mikrodiskektomi olarak adlandırılmaktadır...  

Mikrocerrahi fıtık ameliyatı nasıl yapılır? 

  • Mikrodiskektomi sırt bölgesinden yapılır. Bu nedenle hasta ameliyat masasına yüzüstü yatar. Genel anestezi kullanılır. Operasyon genellikle bir ila iki saat sürer.  
  • Doğrudan etkilenen disk üzerinde 1.5 - 2cmlik bir kesi yapılır. Cerrah kesi sayesinde omurgaya ulaşır. 
  • Ameliyat gözlükleri veya ameliyat mikroskobu, cerrahın sinir kökünü net bir şekilde görmesini sağlar. 
  • Bazı durumlarda, hem sinir köküne erişimi kolaylaştırmak hem de sinir üzerindeki baskıyı veya sıkışmayı azaltmak için iç faset ekleminin küçük bir kısmı çıkartılabilir. 
  • Makas benzeri bir aletle cerrah hasarlı fıtık dokuyu çıkartarak sinir üzerindeki baskıyı hafifletir. 
  • Kesi dikişle kapatılır. 
  • Hasta genellikle aynı gün veya ertesi sabah taburcu edilir. 
Ameliyat sonrası omurilik siniri artık omurganın içinde ihtiyaç duyduğu alana sahip olduğu için sinirin sıkışmasından kaynaklanan ağrı anında kaybolur. 

Ameliyat sonrası 

Hastalar genellikle ameliyattan sonra aynı gün taburcu edilir. Hastanın durumuna göre bir gece hastanede kalınması önerilebilir. Genellikle ameliyattan sonraki birkaç saat içerisinde hastalar yürümeye teşvik edilir. Mikrocerrahi fıtık ameliyatı olumlu etkisini ameliyat sonrası gösterir. Ameliyat sonrası ağrı düşüktür. Kesi küçük olduğu ve kaslar minimal zarar gördüğü için iyileşme süresi kısa, komplikasyon riski azdır.  
Ameliyattan hemen sonra araba kullanmaktan, uzun süre oturmaktan, ağır bir şey kaldırmaktan ve eğilmekten kaçınılmalıdır. Normal işinize bir süre devam edemeyecek olsanız da, yaşam tarzınız büyük ölçüde etkilenmeyecektir. İlk bir veya iki hafta iş yükünüzü azaltmanız veya işiniz ağır çalışmayı gerektiriyorsa işe gitmemeniz gerekebilir. Ameliyattan sonra 2 ila 4 hafta boyunca ağır nesneleri kaldırmaktan, yorucu spordan kaçınmalısınız. Ayrıca her gün doktorunuzun önerdiği oranda yürüyüş yaparak normal fiziksel aktiviteye geri dönüş yolunda ilerlemelisiniz. Yürüyüş iyileşme sürenizi kısaltacaktır. Taburcu sonrası cerrahınız tipik olarak ilaç, bazı aktivite kısıtlamaları, takip randevusu ve diğer bilgileri içeren evde bakım önerilerini sizinle paylaşacaktır. Bu önerilere uymalısınız. 
Mikrocerrahi fıtık ameliyatı, hekimin tecrübesinin ön planda olduğu cerrahi operasyonlardır. Bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız