Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Kaptanpaşa Mh Darulaceze Caddesi No:14
Şişli Kolan International Hospital
Paylaş:
Beyin pili tedavisi hasta, yakınları, beyin cerrahları, nörologlar, psikiyatristlerin birlikte çalışarak karar vermesini gerektiren çok yönlü bir yönetim içerir... Beyin pili ameliyatı öncesi hastalar tedaviden fayda görüp görmeyeceklerinin belirlenebilmesi için detaylı bir değerlendirmeden geçirilir. Bu amaçla hareket bozuklukları ile özel olarak ilgilenen nörologlar, beyin cerrahları,, psikiyatristler bir araya gelerek tedaviyi hasta özelinde değerlendireceklerdir...
Beyin pilinin hastaya yardımcı olup olmayacağını belirlemek için hasta ilacın etkisindeyken ve ilaç almadan ayrı ayrı incelemelere ve testlere tabi tutulacaktır. Tedaviden ne ölçüde fayda görülebileceğine ilişkin en önemli verileri tedavi öncesi yapılacak testler, klinik veriler ve hastalık öyküsü ortaya koyacaktır..
Diğer taraftan hasta ve hasta yakınlarının sürece yönelik gerçekçi beklentilerinin olması çok önemlidir. Ameliyat öncesi doktorlar hasta özelinde riskler ve tedaviye ilişkin beklentilerini hastayla paylaşacaktır. Parkinson ve diğer hareket bozukluklarını tamamen ortadan kaldıran bir tedavi seçeneği henüz yoktur. Yani beyin pili ameliyatı olduk, artık Parkinson hastalığı hayatımızdan tamamen çıkacak diyemeyiz.. Bu nedenle hastalar beyin pili tedavisinin hastalığı tamamen iyileştirmeyeceğini, ancak motor semptomlarında ve yaşam kalitesinde belirgin düzelmeler sağlayacağını bilmelidirler.
Beyin pili ameliyatı yeni ya da test aşamasında bir yaklaşım değildir. parkinson hastalığında yaklaşık kırk yıldır tüm dünyada uygulanan standart bir tedavidir. Tedavinin parkinson başta olmak üzere hareket bozukluklarına ilişkin şikayetleri hangi hastalarda ne ölçüde azalttığına ilişkin günümüze kadar çok sayıda araştırma yapılmıştır. Araştırmalar sonucunda uygun hastalarda yaşam kalitesini önemli ölçüde arttıran faydaları kanıtlanmıştır. Klinik tecrübelerimizde de yardımsız yaşayamayan birçok hastamızın tedavi sonrası hareket bozukluklarına ilişkin şikayetlerinde ciddi azalmalar yaşadığını, hastaların kendi kendilerine yetebilecek seviyelere geldiklerini gözlemledik. 

Beyin Pili Ameliyatı öncesi hazırlık

Şeker hastalığı,, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarınız varsa ilaçlarınızı düzenli olarak almanız ve tansiyonunuzu kontrol altında tutmanız önemlidir. Ameliyat öncesi risklere ilişkin birçok taramadan geçeceksiniz. Eğer özel bir sağlık sorununuz varsa hekimlerle mutlaka paylaşmalısınız.
Asprin gibi kan incelticilerin kullanımı ameliyattan belirli bir süre önce bırakılmalıdır. Ameliyattan önceki birkaç hafta boyunca alkol ve sigara kanama sorunlarına yol açabileceğinden alınmamalıdır. Yine ameliyattan önceki geceden itibaren bir şey yiyip içilmemelidir. Doktorunuz levodopa vb. motor semptomların tedavisine ilişkin ilaçların alımını ameliyattan ne kadar süre önce bırakmanız gerektiğini sizinle paylaşacaktır. Ameliyattan önce iyi bir gece uykusu almaya çalışın. Planlanan saatte hastaneye başvurun. Yukarıdaki bahsedilenlerin haricinde cerrahların sizinle paylaştığı diğer önerilere mutlaka uyun.
Bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.
Sağlıklı günler…
 
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız